Alles Pedagogie

Manifest voor het gezin

Het vrolijk pedagoogje stelt voor: elk gezin zou dit manifest in huis moeten halen.

Al jaren ben ik gefascineerd door Oprah Winfrey. Omdat zij erin slaagt een heleboel inspirerende mensen een platform te geven. Daarom dat ik al enkele jaren geleden een paar boekjes van haar kocht om zo nu en dan eens in te bladeren op mijn e-reader. Je koopt dat dan, en uiteraard komt het lezen er niet echt van. Tot ik me in de situatie bevond waarin ik noodgedwongen veel tijd alleen moest gaan doorbrengen. En achteloos zou die e-reader me veel mooie momenten bezorgen.

Zo gebeurde het dat ik met veel enthousiasme “The Path made Clear” aan het lezen was. Op een bepaald ogenblik vertelt Oprah over een manifest dat ze eens zag hangen bij de wonderlijke Brené Brown thuis. Na lezing was ze werkelijk omvergeblazen. Onmiddellijk zag zij een beeld voor zich dat alle gezinnen dit manifest ergens in hun huis zouden ophangen. Als dat manifest er jaren zou hangen, zou het zomaar eens kunnen gebeuren dat de kinderen, hier en daar een zinnetje meepakken en zich op die manier langzaam maar zeker bewust worden van de prachtige regels die Brené Brown zo mooi verwoord heeft.

Omdat alles wat mooi en noodzakelijk en inspirerend is bij zoveel mogelijk mensen dient te geraken, willen wij hier graag ons steentje aan bijdragen. Dus lieve mensen: onder dit enthousiaste aanbevelingspraatje vind je een pdf die je kan downloaden. Hier vind je het prachtige manifest. Ik kan u alleen maar aanraden dit op een mooie plek te hangen en dit als leidraad te beschouwen voor het leven dat u zal doorbrengen met uw kinderen.

U ZAL ER VEEL PLEZIER EN INSPIRATIE AAN BELEVEN.

Met graagte gedaan,
Lieve groet,
Uw vrolijke pedagoogje.